Brand identity

Hulp nodig bij het broadcasten van jouw merk?

Om te zorgen voor herkenbaarheid bij de klant is het ontzettend belangrijk dat jouw brand een herkenbaar gezicht heeft. Zo moeten logo, kleuren, uitingen op social media en interieur exact op elkaar afgestemd zijn. Het geheel/concept moet als het ware ‘kloppen’. Dat onderscheidt succesvolle zelfstandigen en merken van de rest. Kijk maar om je heen! Dit hoeft niet perse een fortuin te kosten. Het gaat erom dat je investeert in de juiste voorbereiding en een paar opvallende eyecatchers, de rest kan dan prima low budget worden opgelost zonder dat je dit eraan af ziet. Ik vind het ontzettend leuk dat jij overweegt om Jopie’s Stijlfabriek te benaderen hierin te adviseren. Natuurlijk help ik jullie graag een geweldige, eigentijdse content strategie en indien gewenst een sfeervolle inrichting samen te stellen. Eentje die goed matcht met jullie huisstijl/dna en originele elementen bevat. Jouw zaak of merk moet natuurlijk wel de nieuwste hotspot of must have worden! Alleen op die manier bereik je een groot publiek, maak je kans op publicaties in de media, en blijven mensen (terug)komen. Kortom: meer omzet!

Bij Jopie’s horen we regelmatig dat startende ondernemers iemand zoeken die ‘een eenduidig sausje over het geheel gooit’. Daarmee kan alleen een laatste stylingslag bij de inrichting worden bedoeld, maar zou je het niet juist fijn vinden als ik nog even een uurtje of wat meekijk/denk als adviseur mbt de huisstijl/branding? In principe moet dat dna-sausje vooraf haarfijn worden bepaald en bij elke aankoop/beslissing hoor je je af te vragen of het resultaat binnen jullie dna past. Op basis van mijn ervaring met merkdenken in de media- en retailbranche weet ik hoe belangrijk dit is. Je ziet helaas maar al te vaak nieuwe tentjes en merkjes die ‘het’ net niet hebben en daardoor net zo snel verdwijnen als ze gekomen zijn. Gewoon omdat er vooraf onvoldoende tijd is besteed aan de uitwerking en realisatie van het concept. Er is nu nog tijd om e.e.a. direct grondig aan te pakken.

Er zijn verschillende manieren waarop Jopie’s jou bij je project zou kunnen adviseren. De diensten zijn opgedeeld in overzichtelijke stukjes, die je naar behoefte kunt samenvoegen. Hierbij kun je denken aan de ontwikkeling van branded content zoals een online magazine of  social media strategie. Maar alles begint bij het DNA.

Stel jezelf de juiste vragen en bepaal het huidige DNA van jouw merk of zaak. Waar gaat het goed? Waar zit de pijn? We nemen ook de huisstijl onder de loep. Wat ziet de klant? Wat zijn de trends? Hoe zit het met de gezicht van het brand? Voldoen alle merkuitingen (incl. social media, website) aan de DNAeisen? Hoe zorgen we dat jouw doelgroep weet van je bestaan? Wat wil de klant? Hoe optimaliseren we de binding tussen jouw doelgroep en je brand? Hoe stemmen we beiden zo optimaal mogelijk op elkaar af?

Dus zoek je nog iemand die je wat werk uit handen neemt of helpt bij het vinden de juiste tone of voice, beeldtaal, content strategie of perfectionering van jouw persoonlijke stijl, schroom dan niet ons te mailen info@jopiesstijlfabriek.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.